Regal de moda la Metropolitan Museum din New York

Personalitati din domeniul modei, dar si nume mai mult sau mai putin sonore din bransa artistica, si-au dat intalnire luni seara, pe 2 mai, la Metropolitan Museum din New York, pentru a participa la editia din acest an a Galei Met, eveniment derulat sub titulatura „Alexander McQueen: Savage Beauty”.  Cu acest prilej, a avut loc si o previzualizare a celor peste 100 de rochii incluse in expozitia omonima, semnate de geniul britanic care a murit anul trecut, la varsta de 40 de ani. Piesele de colectie vor fi expuse in perioada 4 mai – 31 iulie, la muzeul din metropola americana.

Recunoscuta ca fiind o etalare de rochii, editia din acest an nu a facut exceptie de la spectacol, oferind publicului, ca si in anii precedenti, creatii remarcabile, ce au facut imposibila desemnarea vreunei favorite in clasamentele personale ale privitorilor de pe mapamond.

Particularitatea galei consta in defilarea pe covorul rosu a tandemul designer – vedeta, muza imbracand, obligatoriu, o tinuta semnata de acesta. Acesta nu este singurul amanunt interesant, insa, caci grandiozitatea si varietatea propunerilor prezentate cu acest prilej depaseste ceremonia premiilor Oscar, un alt eveniment de la care se asteapta ca vestimentatia celor prezenti sa fie la cel mai inalt nivel, dar care se afla, de multe ori, la granita fina dintre „remarcabil” si „kitsch”.

Desi in anii precedenti se anunta cu ceva timp inainte ce designeri vor participa la gala si ce vedete ii vor flanca, 2011 a fost oarecum o exceptie de la aceasta regula, vestile privitoare la variantele vestimentare aparand sub forma de zvonuri pe twitter sau pe diverse bloguri mondene. S-au facut numeroase pariuri cum ca insusi brandul omagiat va fi numele cel mai folosit pentru tinutele vedetelor, dar, surprinzator, acesta s-a aflat in competitie directa cu Stella McCartney, care a reusit sa imbrace aproape la fel de multe staruri ca si casa condusa in momentul de fata pe partea de creatie de Sarah Burton.

Mi-ar placea sa se organizeze si la noi un eveniment similar si sa vad defiland o pleiada de designeri tineri si consacrati alaturi de personalitatile showbiz-ului autohton. Ar fi, poate, un eveniment mai rafinat decat o sumedenie de alte actiuni fara rost care au loc mult prea des in Bucuresti si ar putea aduce notorietate suplimentara ambelor parti implicate. Asa ca, de ce nu?

Sursa: celebritieswonder.net, forums.thefashionspot.com, justjarred.buzznet.com.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s