Modelul Elettra Wiedemann va imbraca la Met Gala rochia bunicii sale, Ingrid Bergman

Anul trecut, modelul american Elettra Wiedemann, fiica celebrei actrite Isabella Rossellini, a fost una dintre cele mai placute aparitii de la Met Costume Institute Gala din New York, imbracand cu gratie o superba rochie rosie Marni. Anul acesta, in schimb, Elettra si-a propus sa se autodepaseasca si a anuntat ca va purta la acest eveniment asteptat de iubitorii de frumos (ce va avea loc pe 2 mai si se va derula sub titulatura „Alexander McQueen: Savage Beauty”) o rochie care i-a apartinut bunicii sale, Ingrid Bergman. Cele doua nu au avut bucuria de a se cunoaste, Bergman murind cu un an inainte de a veni pe lume nepoata sa, dar Elettra a stiut intotdeauna ca in ea se afla o parte din ceea ce a reprezentat marea actrita suedeza. Unul dintre lucrurile care s-au transmis de la bunica la nepoata a fost si inclinatia catre frumos si bun gust. Tocmai datorita acestuia, Elettra a percutat la vestea ca mai multe rochii de seara care au fost ale lui Bergman au fost gasite in casa celui de-al treilea sot al legendarei actrite, Lars Schmidt, si a fost mai mult decat bucuroasa sa primeasca doua dintre acestea. 

Cum insa la Met Gala fiecare purtatoare de rochie va sosi veni la eveniment alaturi de creatorul care a ostenit pentru seara cu pricina, nici Elettra nu va face exceptie de la aceasta regula si va veni insotita de tanarul designer Prabal Gurung, cel care a decis sa reinterpreteze rochia lui Bergman pentru impresionanta manifestare, adaptand-o personalitatii Elettrei. Astfel, rochia creata in perioada postbelica de couturierul italian Fernanda Gattinoni va fi prezentata intr-o varianta modificata, mai scurta, cu broderia altfel pozitionata, dar cu pastrarea fasiilor de sifon aflate in zona din spate asa cum erau ele in modelul initial. In aceasta varianta rochia poarta atat amprenta lui Ingrid Bergman, cat si pe cea a nepoatei sale, impletind armonios frumusetea clasica cu cea contemporana.

Prezentarea rochiei este o premiera si pentru evenimentul newyorkez, caci tinutele ce vor fi etalate la acest impresionant show nu beneficiaza de expunere anterioara si sunt o surpriza pentru publicul nerabdator sa vada etalarea de forte creative.

Sursa: vogue.com, fashionologie.com, forums.thefashionspot.com.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s