Bentitele, preferate de capete mici si mari

Cand spunem „bentite”, mintea ne duce automat la tot felul de dragalasenii viu colorate care impodobesc capul fetitelor. Revenind la acest cuvant si pronuntandu-l mai apasat, ne dam seama, insa, ca ne poate duce mental, dar mai ales vizual, si catre alt fel de dragalasenii care se afla pe crestetele unor fetite mai mari si chiar foarte mari, caci astazi acest accesoriu capilar nu mai este de mult apanajul copiilor, ci a devenit accesibil si pentru doamne si domnisoare. Daca o cordeluta imbodobita cu flori, animalute, pene, funde, pietricele si jucarioare ii inveseleste tinuta unei fetite, cam acelasi lucru se poate spune si despre variantele sale mai mult sau mai putin sobre, care impododobesc capul mamelor fetitelor, ba chiar al bunicilor lor, ce nu mai considera ridicol sa apari la o anumita varsta cu asa ceva in public. E drept ca unele bentite sunt prost alese de catre doamne, fiind clar mult mai indicate pentru cineva cu cel putin zece ani mai tanar, dar poate ca si asta este o modalitate studiata de atragere a atentiei.

Cele mai curajoase doamne care utilizeaza frecvent astfel de bentite sunt reprezentantele caselor regale, obisnuite de ani buni cu folosirea accesoriilor de par de diferite forme, de la tiare, palarii si palarioare extravagante (asa numitele „fascinators”) si pana la agrafe supradimensionate, bentite si piepteni de par. La fel de curajoase sunt Paris Hilton (30) si Nicole Richie (29), care au popularizat aceste bentite, purtandu-le pana la saturatie. Bentitele sunt un item hot si datorita personajului Blair Waldorf, din serialul Gossip Girl, interpretat de Leighton Meester, sau al surorilor Ashley si Mary Kate Oslen.

Eu port bentite, chiar daca nu mai am demult 15 ani si chiar daca privirile celor din jur sunt adesea dezaprobatoare. Voi?

Sursa: myroyal-myroyals.blogspot.com, blogs.glam.com, diystyle.net, glamourvanity.com, theacoughlin.com, accessories.about.com.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s